Detectant errada grossa a El Temps, proposant idea per a Frankfurt 2007 i fent zoom amb Google Earth

El Temps (Nº 1179  16 de gener 2007)  inclou una errada antològica. A un peu de foto, (pg. 41,) posa a Evo Morales com a president del Perú. :-)  
Caldrà esperar que això no provoqui incidents diplomàtics entre Perú i Catalunya.

Conscient de les meves errades, i incapaç d'evitar-les en els meus escrits,  tinc en canvi força desenvolupada la capacitat de detectar-ne als escrits dels altres, i rarament en deixo passar cap … És greu doctor?

Dit això, he d'afegir que aquest número del  1179 de El Temps és tot ell sencer un exemplar antològic!
Jo el duria a la Fira de Frankfurt traduit a l'alemany  o, millor encara, en versió bilingüe,  per a exhibir i  demostrar quin tipus de periodisme tenim als Països catalans. Fóra una eina de màrketing extraordinariament potent. Aquest número és
de les coses més fines que he tingut a les mans en molt de temps. I això que dic, ho dic de veres. Us passo, a qui sigui, una bona Idea gratis:  Jo no la deixaria escapar, nois!

– Rahola esmicolant JLRZ. a  "Zapatero i el pensament feble"
– Tremosa i Bru de Sala sobre el conflicte del País Basc i sobre ETA.
– Un article  sobre una hipotètica la trobada de Llach, Raimon i Serrat, com a rèplica de la trobada històrica de  Brassens, Brel i Ferré el 1969… Creativitas Creativitatis. Chapeau, Carles Gàmez!
– Mira sobre el negoci dels astròlegs …
– L'article sobre les virtuds de Vilaweb
– Passeig per Santiago de Xile amb Jordi Solà
– L'amarga crítica global que fa l'Àlex Gorina tot recomanant-nos que tornem a mirar "Ciutadà Kane"
– Les dues crítiques literàries de Lluís Bonada ..

Tot, tota la revista és una pura delícia cultural. Gràcies, Eliseu Climent & Cia!
Heu fet un número que supera el vostre ja molt alt nivell. Un número per a emmarcar…  Jo recomano que correu al quiosc si en voleu un o que aneu a les biblioteques i us en feu fotocòpies. He desciobert fins i tot que el podia llegir en línia, cosa que ignorava. Mares de déus! Gràcies!

M'ha interessat especialment llegir els articles que analitzen el gir cap a l'esquerra d'una sèrie de països sudamericans i la referència a
Evo Morales m'ha fet pensar amb l'etern contenciós de Bolívia amb Xile i Perú  
per arribar a un acord que els permeti de recuperar una sortida a l'oceà Pacífic. I per allò que una cosa porta a una altra, d'una banda he googlejat una mica per veure què  trobava sobre el tema, i per altra, m'he posat a fer anar Google Mps i Google Earth per visitar visitar aquella zona des de l'aire…la zona fronterera de Perú, Xile i Bolívia.

Es francament espectacular utilitzar Google Maps i GoogleEarth i veure, com es pot passar del mapa a la vista de satèl·lit, o a la vista híbrida, que afegix la línia de les fronteres … i viatjar virtualment arreu del món …  

fronteres 

zoo de la zona 

 

 Chile y Bolívia acuerdan apoyo militar

 

 "Los ministros de Defensa de Chile, Vivianne Blanlot y de Bolivia, Walker San Miguel, acordaron ayer en Santiago una agenda abierta y de cooperación en la que trabajarán en los próximos meses. "Tenemos una agenda bastante abierta, ésta es una primera reunión para ver los temas de interés mutuo, entre ellos, el de los puestos fronterizos, el intercambio de información sobre desminado y quizás, la colaboración conjunta en el apoyo a las víctimas de las minas antipersonales", dijo Blanlot a los periodistas. Chile minó su frontera con Bolivia y Perú a fines de la década de los 80, cuando las relaciones se deterioraron tras el fracaso de negociaciones por una salida soberana al océano Pacífico para ese país por territorio chileno" (…)

"Las relaciones entre Chile y Bolivia pasan por una nueva etapa tras la llegada al poder de Michele Bachelet y Evo Morales, a principios de este año. Tras la visita de San Miguel a Chile, se espera que la ministra Blanlot visite Bolivia probablemente el próximo 7 de diciembre." .Desminado . Para el cumplimiento de la Convención de Ottawa, el Gobierno boliviano ofreció a Chile cooperación en el proceso de remoción de minas terrestres colocadas por el vecino país en un área de 3.158.000 metros cuadrados de la fronteriza con Bolivia (…) " 

Bé, bones notícies,doncs, sembla, oi? Cosa estranya en un món sotmès més que mai a la llei de Murphy. Que la pau us duri per sempre més.! 

 ________________

 

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Detectant errada grossa a El Temps, proposant idea per a Frankfurt 2007 i fent zoom amb Google Earth

  1. Noi, o siguis tan derrotista ni exaltat alhora. Que no deixem comentaris a cops, no vol dir que no et seguim sovint. Pel qeu fa al post d’avui, demà compro El Temps, segur. I recordo en un viatge a Bolívia i Perú, que en passar la frontera pel Titicaca, ens rebia una pintada de Benvinguda de la Gloriosa Marina Boliviana; quan no té més mar qeu aquell llac. Exaltació naionalista, sí senyor!

Comments are closed.