John Le Carré i la seva nova novel·la The Mission Song

M'ha fet feliç llegir avui a La Vanguardia ( dimecres 10 de gener de 2006. Cultura , pg. 33) una entrevista de José Martí Gomez amb el meu admirat John le Carré, i haver-me assabentat fa uns dies que ja ha era a les llibreries la seva darrera novel·la The Mission Song (Little Brown & Co.) i que està traduïda al castellà: La canción de los misioneros (Ed. Areté) , i al català: La cançó dels missioners (Edicions 62).

JLC

Fidel a algunes de les meves dèries, ja estic mirant la manera de llegir-lo, fent-lo passar pel davant d'altres prioritats llibresques.
Mentrestant, en aquesta entrevista, realitzada a Barcelona on ha vingut per a promocionar la seva obra, Le Carré ens confirma una vegada més, amb gairebé tot el que diu, la seva gran talla moral.

Le Carré contesta que, efectivament, tothom és responsable dels seus actes i ha d'afrontar-ne  la seva justificació moral. Afirma també que, en algún moment de la vida, cal que cadascú es comprometi [políticament i moralment] amb alguna causa.

Assegura que ell es va comprometre contra la guerra d'Iraq i que va ser un entre el més d'un milió de persones que es van manifestar a Londres contra la política d'invasió de l'Iraq i de Toni Blair que pretenien justificar-la.

Preguntat sobre el què caldria fer per reactivar la il·lusió [de la gent ] per la política, Le Carré contesta que cal escometre un canvi. Un gran canvi de tipus ecològic. Cal que ens preguntem com podem evitar d'explotar el Tercer Món. Que cal que Occident es torni a plantejar el seu paper al món i evitar que les masses del Tercer Món no es rebelin i provoquin en una catàstrofe molt greu.

En relació amb l'evolució de la seva obra i la imatge dels seus personatges icònics, com George Smiley, Le Carré afirma que, com ell mateix, aquells personatges eren fidels a la veritat, entesa com un principi sagratque fins i tot justificava els mitjans … [necessàriament bruts], d’aquí ve que un dels disgustos més grans que va patir fou assabentar-se que la informació dels serveis secrets era manipulada per a justificar la invasió d’Iraq.
Una palada més sobre la merescuda tomba política de Toni Blair que ha estat fent figa permanentment i ara està a punt de fer una fi de cagaelàstics.

__________

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to John Le Carré i la seva nova novel·la The Mission Song

  1. Arare says:

    Avui, per fi, i per primera vegada a la Història, he sentit el Bush dient que la responsabilitat de tot plegat (referint-se a l’Iraq) és seva. Però dit això, afirma que envia no sé quants mils de soldats més cap allà. I jo em pregunto… I això com es menja, doncs?

    Estic amb Le Carré: si no ens afanyem a ser una mica més sostenibles, poc que quedarà res per als nostres descendents (i no caldrà anar massa lluny, potser estem parlant dels nostres possibles néts)

    Sani, sempre és un goig entrar a “ca teua”. Petonets.

  2. Sani says:

    Gràcies per la teva amabilitat. No hi ha res com sentir-se una mica apreciat. De seguida notes que ja et sents una mica més feliç ;-)

Comments are closed.