Clans “protectors”, màfies “protectores”

L'Avui d'avui dimecres 7 de febrer de 2007 inclou a la portada i a la pàgina 35 una referència als clans de "la roda"  protectora.

 control

"Justícia : Els clans també vigilen les obres dels jutjats de Cornellà.
L'extorsió a canvi de no robar o malmetre materials es manté 
en obres públiques tot i la pressió policial."  (…)

 

(…)"També casernes: En cas que els Mossos obrissin diligències
o decidissin posar el cas en mans del jutjats, no haurien de
desplaçar-se gaire, ja que a cinquanta metres de l'edifici en obres
[Jutjats de Cornella] hi ha un dels jutjats de la població.
No és el primer cas d'alguna obra pública sotmesa a l'extorsió dels clans,
generalment d'ètnia gitana. Fins i tot han arribat a pressionar i rebre diners dels constructors de dues casernes desl Mossos d'Esquadra, al Prat de Llobregat i Sants" pg. 35

 

L'article és realment sucós, i gairebé fa riure o somriure si no fos tan patètic. I els que es podriren escriure si hi haguésun periodisme d'investigació, explicant més detalls, encara ho faria tot més interessant. Però… qui posarà aturador a "la roda" protectora?

O bé ja va bé que hi siguin, cosa improbable, o bé hi són perquè no hi ha déu que aturi l'acció dels clans mafiosos.

Jo que tinc els meus fantasmes i les meves dèries em ve de seguida al cap aquell consell, referent clàssic de saviesa xinesa ( Sun Tzu una vegada més?) que recomana ajuntar-te amb l'enemic si no el pots vèncer de cap manera …

Si aquesta fos la una mesura encertada, llavors, mentre no s'erradica la xacra,
perquè no mirar d'extendre "la  protecció" dels clans de la roda als Instituts d'Educació Secundària i a les residències atracades per clans encara més estranys i negociar un preu global de protecció "total" contra la delinquència,  camells de drogues, destroçadors de material urbà, grafiters embrutaparets, i una llarg etc…? Perquè no posar la roda als IES i poder dir a una sèrie d'alumnes … mira o et comportes o avisem als de la roda i ja veuràs?

A grans mals, grans remeis! Jo faria una prova "pilot", senyor Maragall, i
hi tindríem poc a perdre i molt a guanyar.

De vegades, tot comença amb idees creatives, sempre aparentment agoserades o desproporcionades, diamants en brut, però degudament polides es poden transformar amb accions positives, útils  i fins i tot necessàries…

Ho deixo apuntat aquí perquè els entorns de Joan Saura i d'Ernest Maragall ho valorin per tots costats i arribin al "in medio virtus" necessari.

Ah! Pel meu gust, l'estètica del logo que resa CONTROL amb lletres blanques sobre un fons de cel a l'estil del Windows de Microsoft 98, una roda de carro al mig i un verd meragdósa sota, …  és francament millorable.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Clans “protectors”, màfies “protectores”

 1. júlia says:

  Doncs sí, ja havia llegit altres articles sobre el tema. Acabaran per fer-los funcionaris. Tal i com van les coses pagarà la pena amollar un impost a algú per tal que no ens atraquin ni entrin a casa, a veure si algú ho organitza. I el senyor Saura fent volar colomets progres.

 2. Arare says:

  Prefereixo no comentar… la senyora Mayol (també l’he vist escrita com a Mallol, no he sabut mai quin és el seu cognom correcte, però diria que amb y) va pixar fora de test i el Sr. Saura ho està fent constantment.

  Jo ja no em crec ningú.

  Però això de la roda és cert com que em dic Montse. No és un invent dels periodistes, perquè jo ho he vist amb els meus ulls miops.

 3. manel says:

  Recordo haver escoltat a Catalunya Ràdio que un veí de Banys Vells, fart d’uns okupes que segons ell venien droga, es proposava, ja que la policia deia no poder fer-hi res, contractar una d’aquestes empreses controladores.

Comments are closed.